Opening ‘The bricks that build a home’

Migratie Museum als podium
november 22, 2018
‘Portraits in Cardboard’. Interview met Quentley Barbara
december 11, 2018
Foto: Armando Ello

Vrijdag 7 december jl. opende de tentoonstelling The bricks that build a home met een welkomstwoord door Özkan Gölpinar (o.a. Raad voor Cultuur). Een fragment uit zijn speech ‘Een huis voor dolende verhalen’:

Voor sommigen zijn onze musea plekken waar de tijd soms stilstaat en men kan vluchten in een droom. Een huis waar mensen met elkaar op zoek gaan naar antwoorden op de vragen wie wij zijn, waar wij thuishoren en waar wij naartoe willen gaan. Een huis waar we niet alleen ervaringen en indrukken meenemen maar soms ook iets van onszelf achterlaten. Een huis dat door kunstenaars en bezoekers van tijdelijke betekenissen kan worden voorzien.” (…)

“Het is een verdienste van het Migratie Museum dat zij met de tentoonstelling ‘The bricks that build a home’ ruimte weet te geven aan al deze vragen waar ik mijn hele leven als individu mee heb lopen worstelen. Vragen die niet alleen voor migranten maar ook voor de autochtone Nederlander die zijn hele leven maar op 1 adres heeft gewoond, van belang zijn. Waar staan we nu, na decennia van migratie? Wat is onze nationale identiteit? Wat gebeurt er met mijn verhaal?

The bricks that build a home is een samenwerking tussen het Migratie Museum en NEST. Gastcurator Manon Braat selecteerde werk van vijf hedendaagse kunstenaars die vanuit persoonlijke verhalen op het concept ‘thuis’ reflecteren, in relatie tot migratie, ontheemding, belonging en koloniale geschiedenis.

Openingstijden:
7 december 2018 tot en met 20 januari 2019
woensdag t/m zondag van 12:00 – 17:00 uur
Locatie: Migratie Museum, Hoge Zand 42 Den Haag

Het volledige openingswoord van Özkan Gölpinar kunt u als PDF lezen of downloaden.
Foto’s van de opening kunt u bekijken op onze facebook-pagina
Persbeelden zijn op te vragen via info@migratie-museum.nl.